Inscription à la newsletter

Nabór młodych naukowców do zespołu badawczego OKFiSF UW

06 wrzesnia 2018 Finanse
Widziane 317 wyświetlenia

Ośrodek Kultury Francuskiej i Studiów Frankofońskich UW – OKFiSF UW przystępuje do rekrutacji czterech młodych naukowców, doktorantów lub doktorów, do frankofońskiego zespołu badawczego w dziedzinie nauk społecznych i humanistycznych na okres 8 / 9 miesięcy (od połowy września 2018 do końca maja 2019).

Badania naukowe kandydatów powinny wpisywać się w jedną z następujących problematyk:

- kwestie europejskie (migracja/diaspora, bezpieczeństwo, Europa Środkowa)

- kwestie pamięci zbiorowej

- frankofonia i studia frankofońskie (język francuski, tematyka lub metodologia).

Wybrani kandydaci będą zobowiązani do czynnego udziału w działalności naukowej Ośrodka, udziału w seminarium naukowym, organizacji wydarzeń naukowych, pracy nad publikacjami, oraz do przygotowania wniosku NCN. Członkowie zespołu otrzymają wynagrodzenie na podstawie umowy zlecenia, w wysokości 2 000 zł – 80 godzin miesięcznie.

Kandydaci proszeni są o przekazanie CV i listu motywacyjnego do 15 września 2018 (po polsku lub po francusku), który przedstawi projekt badawczy i zaproponuje związane z nim wydarzenie naukowe (na przykład panel dyskusyjny z udziałem eksperta francuskiego lub frankofońskiego organizowany we współpracy i pod nadzorem dyrektora OKFiSF) oraz publikację (np. opracowanie zbiorowe).

Znajomość języka francuskiego jest warunkiem obowiązkowym.

Udział w pracach zespołu badawczego pozwoli Państwu lepiej poznać francuskie podejście metodologiczne oraz rozwinąć kontakty naukowe, krajowe i zagraniczne, w tym z francuskimi ośrodkami akademickimi i badawczymi.

Współpraca z Ośrodkiem stwarza okazję na rozwinięcie własnej tematyki badawczej, we współpracy z dyrektorem Ośrodka i przy wsparciu całego zespołu.

Zgłoszenia do 15 września 2018 na adres: [email protected]

Więcej informacji: www.okf.uw.edu.pl tel. 22 55 260 41/42